21.04.2022 Велики Четврток – Вечерна Богослужба

21.04.2022 Велики Четврток – Вечерна Богослужба

Повеќе...

22.04.2022 Велики Петок – Вечерна Богослужба

На Велики Петок Црквата ги спомнува смртта и погребението на Господ Исус Христос и Неговото слегување во адот. Ова е стожерна точка во Страдалната седмица, тогаш Богочовекот Кој невино пострада за спасението на човечкиот род ја стекна благодатта на искупувањето од прародителскиот грев, со што се обезвласти владеењето на смртта и на пеколот (демоните) над […]

Повеќе...

23.04.2022 Велика Сабота – Црквата е отворена

Повеќе...

24.04.2022 Воскресение Христово – Велигден

Велигден е најголемиот христијански празник, Празник на победатата над смртта. Ден кога Исус Христос ја докажал својата божествена моќ и воскреснал од мртвите.

Повеќе...

09.01.22 19.00 Рождество Христово БОЖИК – Вечерна Богослужба

Според моменталните мерки, моментално се дозволени верски настани до 50 лица. Доколку се очекува бројот да е надминат, тогаш следуваат меркате 2G која мора да ја исполнуваат посетителите т.е. сертификат/потврда за прележано КОВИД-19 или целосна вакцинација, за лица над 16-годишна возраст, но бројот на посетители во црковниот двор е не смее да биде поголем од […]

Повеќе...

07.01.22 09:00 Рождество Христово БОЖИК – Литургија

Според моменталните мерки, моментално се дозволени верски настани до 50 лица. Доколку се очекува бројот да е надминат, тогаш следуваат меркате 2G која мора да ја исполнуваат посетителите т.е. сертификат/потврда за прележано КОВИД-19 или целосна вакцинација, за лица над 16-годишна возраст, но бројот на посетители во црковниот двор е не смее да биде поголем од […]

Повеќе...

03.01.22 19:00 Св. Наум Охридски – Вечерна Богослужба

Според моменталните мерки, моментално се дозволени верски настани до 50 лица. Доколку се очекува бројот да е надминат, тогаш следуваат меркате 2G која мора да ја исполнуваат посетителите т.е. сертификат/потврда за прележано КОВИД-19 или целосна вакцинација, за лица над 16-годишна возраст, но бројот на посетители во црковниот двор е не смее да биде поголем од […]

Повеќе...

Неделна Литургија – Св.Наум Охриски

Повеќе...

Неделна Литургија – Петрови поклади

Повеќе...