Годишен план

Нормално работно време:

Неделите кога има Литургија,црквата е отворена од 08:00 часот,а Литургијата почнува во 09:00.

Секоја Недела црквата е отворена од 08.00часот

Празници кои според годишниот план паѓаат во работни денови:

Црквата е отворена од 18:00 часот , Богослужбата почнува во 19:00 часот.

Браќа и Сестри – со Благослов на Неговото високопреосвештенство Митрополит Европски Пимен, Празниците што според календарот  паѓаат во работни денови, Светите Богослужби ќе се отслужат пред празникот вечерта во 19.00  часот.

За вашите потреби: Крштевки, Венчавки, Светење куќи и станови, молитви и се друго, секогаш  стои на ваше располаѓање

Свештеник: Протoпрезвитер  о.Горан Мантароски , тел. 078 646 83 07

За време на пандемијата важат моменталните препораки на локалните власти

За жал вирусот наречен Корона (Ковид 19) сеуште пркоси низ целиот свет. Како што веќе ве известивме и според моменталните препораки (11.12.2020) на BAG сакаме да ве информираме со следново.

Отворањето на црквата и присуството на Свештеникот се одвиваат според годишниот план на Св. Наум Охридски Триенген.

На деновите, кога според годишниот план би имало Света Литургија, нашиот свештеник е присутен во црквата од 8:00 до 13:00 и им стои на располагање на нашите верници.

На деновите, кога според годишниот план би имало вечерна Богослужба, нашиот свештеник е присутен во црквата од 18:00 до 20:00 и им стои на располагање на нашите верници.

Единсвено светите Литургии ќе бидат одржани без присуство на верниците. Имено СВЕШТЕНИКОТ во раните утрински часови ќе ја отслужи Св. Литургија, а потоа ќе биде ПРИСУТЕН во храмот за сите ваши духовни потреби (св.тајни, молитвословија…)

Ве молиме на почит и разбирање поради мерките коишто ни се наметнати.

Моментално се дозволени собири до максимално 50 лица. Дежурните лица ќе ве пренасочуваат доколку бројот е надминат и предвреме ви се заблагодаруваме на вашето придржување.