Црковни услуги

Браќа и Сестри

Црквата е отворена: Секоја Недела од 09:00 часот a литургијата почнува во 10:00 часот.
Празници што паѓаат во работни денови, отворање во 18:00 часот, литургијата почнува во 19:00 часот.

Свештеник: отец Горан Мантароски
Свештеник: отец Горан Мантароски, тел.: 078 64 68 307

Годишен план на Богослужби и отварање на црквата за 2019

Црквата Свети Наум Охридски Ви стои на располагање заедно со отецот Мантароски за наредните потреби:

  • Крштевкa
  • Венчавки
  • Светење куќи и станови
  • Молитви

Прашања за слободен термин, процедурата или околу условите за изведување на една од наведените Црковни услуги ке ви бидат одговорени од отец Манторски, но можете и писмено да поставите упит до нас:

MPC Makedonska Pravoslavna Crvkovna Opstina
Sveti Naum Ohridski
Gislerstrasse 9
Postfach 218
CH – 6234 Triengen