Настани

Неделна Литургија

Недела, 10.01.2021 Според новите препораки на BAG “Bundesamt für Gesundheit”  Светите Литургии ќе бидат одржани без присуство на верниците. Имено СВЕШТЕНИКОТ во раните утрински часови ќе ја отслужи Св. Литургија, а потоа ќе биде ПРИСУТЕН во храмот за сите ваши духовни потреби (св.тајни, молитвословија…) Ве молиме на почит и разбирање поради мерките коишто ни се наметнати. […]

Рожденство Христово БОЖИЌ – Вечерна Богослужба

Четврток, 07.01.2021 Според моменталните препораки на BAG “Bundesamt für Gesundheit”  Светите Литургии ќе бидат одржани во раните утрински часови без присуство на верниците, потоа е присутен во храмот за сите ваши духовни потреби (св.тајни, молитвословија…) Ве молиме на почит и разбирање поради мерките коишто ни се наметнати. Моментално се дозволени собири до максимално 50 лица. Дежурните […]

Рожденство Христово БОЖИЌ – света Литургија

Четврток, 07.01.2021   Според моменталните препораки на BAG “Bundesamt für Gesundheit”  Светите Литургии ќе бидат одржани во раните утрински часови без присуство на верниците, потоа е присутен во храмот за сите ваши духовни потреби (св.тајни, молитвословија…) Ве молиме на почит и разбирање поради мерките коишто ни се наметнати. Моментално се дозволени собири до максимално 50 лица. […]

Патрон Св.Наум Охридски – Вечерна Богослужба

Понеделник, 04.01.2021 Според моменталните препораки на BAG “Bundesamt für Gesundheit”  Светите Литургии ќе бидат одржани во раните утрински часови без присуство на верниците, потоа е присутен во храмот за сите ваши духовни потреби (св.тајни, молитвословија…) Ве молиме на почит и разбирање поради мерките коишто ни се наметнати. Моментално се дозволени собири до максимално 50 лица. Дежурните […]

Неделна Литургија

Недела, 27,12,2020 Според моменталните препораки на BAG “Bundesamt für Gesundheit”  Светите Литургии ќе бидат одржани во раните утрински часови без присуство на верниците, потоа е присутен во храмот за сите ваши духовни потреби (св.тајни, молитвословија…) Ве молиме на почит и разбирање поради мерките коишто ни се наметнати. Моментално се дозволени собири до максимално 50 лица. Дежурните […]