Јазик

Изградба

 

Драги верници и посетители на страната

Изградбата на црквата е започната 2005 година и веќе е во завршен процес. Сеуште имаме уште многу задачи но напредуваме. Сега работиме внатрешните архитектури и галерии но истотака и со изградба на помошните простории ви истиот ареал.

 

Дозвола за градба.pdf

 

  • Bauprojekt: Marjan Cvetkovik, 8636 Wald
  • Ausführungsplanung: Rudolf Bucher, Architekt HTL, 6214 Schenikon
  • Bauleitung: DSB Baumanagement, 8008 Zürich
  • Ingenieur AG, 5001 Aarau
  • Aushub: Maneski Construction S.A.R.L., Echallens
  • Baumeisterarbeiten: ARNET AG, Entlebuch,
  • Gerüst: Conrad Kern AG, Sursee
  • Betonelemente: Macchi Fertigbetonteile AG, Gettnau
  • Elektroinstallation: Gassmann Elektro, Triengen 


             

 Старт со ископ                     Старт со изградба

 

          

Поставување на купола         Ѕидање на прозорите

            

Работнички АПЕРО                Фасада

 

          

Изолација, парно                  Камбанарија

          

Уредување на околината       МПЦ Св. Наум (финиш)

           

осветување на               изградба помошна зграда

помошна зграда