Јазик

      

Донација

Драги Браќа и Сестри

Вие знаете и самите колку труд и работа членовите од црковниот одбор доброволно влозуваат да помогнат околу создавањето на една Македонска Православна Црква во близина на Верниците кои живеат во далечина од својот роден крај. Но тоа не е доволно. Создавањето на МПЦ значи и голема финансиска Обврска и потреба.

Затоа ви се обраќаме на сите вас Верници, Симпатизери и Добротворни луѓе да ја подржуваат иницијативата за созадавање на Македонска Православна Црковна Општина во нашата втора татковина, Швајцарија, со успех да го спроведеме. Ве молиме за редовни донации во било која височина на сума да донирате за изгрдба и одржување на вашата Црква МПЦ Свети Наум, Триенген. За наша добротворност и наш Мир во душата.

Секоја сума е добродојдена и примена со голема благодарност.

 

  Информации за уплата:

  Bank:

  Mazedonische Orth.Kirhegemeinde
  HL.NAUM OHRIDER

  CH-6234 Triengen

  Triba PartnerBank, 6234 Triengen

  Konto Nr. 16 3.314 .782 .05       
  IBAN
  CH46 0669 0016 3314 7820 5

  Податоци на уплатникот:

 • Презиме
 • Име
 • Адреса и број
 • Поштенски број
 • Град
 • Телефон (по желба)

                Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 •  

  Или попoлнете го формуларот.

 •  
  Презиме:
 •  
  Име:
 •  
  e-mail:
 •  
  Адреса:
 •  
  Град:
 •  
  Телефон:
 •  
  Порака:
 •