Црковни услуги

Браќа и Сестри

Црквата е отворена: Секоја Недела од 9:00 часот a литургијата почнува во 10.00 часот.

Празници што паѓаат во работни денови, отворање во 18.00 часот,

литургијата почнува во 19.00 часот.

 

 

Свештеник:отец Горан Мантароски тел.078 64 68 307

Црквата Свети Наум Охридски Ви стои на располагање заедно со отецот Мантароски за наредните потреби:

  • Крштевкa
  • Венчавки
  • Светење куќи и станови
  • Молитви

Прашања за слободен термин, процедурата или околу условите за изведување на една од наведените Црковни услуги ке ви бидат одговорени од отец Манторски, но можете и писмено да поставите упит до нас:

MPC Makedonska Pravoslavna Crvkovna Opstina
Sveti Naum Ohridski
Gislerstrasse 9
Postfach 218
CH – 6234 Triengen

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Годишен план на Богослужби и отварање на црквата за 2019 

Кликнете на сликата за повеќе информации